loading

Jaap van Beek

jaap

Jaap is geboren op 29 november 1969 in Den Haag. Hij kreeg zijn muzikale talent mee van zijn vader, die een zeer getalenteerde pianist en kerkorganist was, en van zijn oma die een getalenteerd violiste was.
Zijn interesse in muziek begon al op jonge leeftijd. Vanaf zijn 7e heeft hij muziek en muziektheorielessen(geschiedenis en muziekleer) gevolgd.

In 1977 begon Jaap met gitaarlessen, maar stopte daar na 2 ½ jaar mee, omdat zijn plezier in het bespelen van drums groter bleek (later pakte hij de gitaarlessen weer op en volgt lessen bij Sander Bus, afgestudeerd aan de Popacademie). Jaap volgde een opleiding in drums en heeft hierna in verschillende lokale bands gespeeld waaronder o.a. FLatliner, Melojustice, Blues Forever, Forgiven Days, Kings In Metal. De stijlen liepen uiteen van blues, pop-rock tot aan hardrock. Voor de hardrockspecialiteiten heeft hij zich later gewend tot Ernst van Ee, een van de beste hardrock drummers in de Benelux. Hij bracht Jaap naar een niveau waarop hij demonstraties kon geven en studiowerk kon doen.

Lesgeven in slagwerk is wat Jaap ook al jaren doet. Hij heeft o.a. 5 jaar les gegeven op de muziekschool van Golden-Earring drummer Cesar Zuiderwijk. Daarnaast coachte hij met plezier en succesvol bands en individuele muzikanten.
Eerder volgde Jaap 5 jaar pianolessen en op dit moment volgt hij een klassieke opleiding bij concertpianist Jean-Baptiste Milon.
Mede door zijn jarenlange drumervaring verkreeg Jaap een endorsement (dat is een soort sponsorship in ruil voor merk-promotie) van Soultone Cymbals, in Los Angeles (Enrico), Amerika. Dat resulteerde ook in een reis daarnaartoe in 2014. Daar verzorgde hij het inspelen van o.a. promotiefilmpjes. Het contact tussen hem en het Amerikaanse bedrijf is zo goed bevallen dat Jaap voortaan jaarlijks naar Amerika reist om ook daar zijn drumactiviteiten verder uit te breiden. En dat met een merk cymbals dat hem prima bevalt!

Muziek en teksten schrijven zijn dingen die Jaap al jaren deed als medeschrijver in zijn bands, maar nadat hij in 2012 toen hij naar de studio ging om een zelfgeschreven song uit te werken, is zijn schrijversinspiratie verder uitgebouwd. Hij ontmoette in StudiOjo producer en muzikant Mario Walzberg, die hem verder hielp met de opzet en de opnames van het nummer. Gaandeweg ontdekten Mario en Jaap dat hun gedachten over muziek, ondanks hun verschillende achtergrond qua muziekstijlen, goed samen gingen. Dat vormde de basis voor hun verdergaande samenwerking.
De pianocomposities en teksten die Jaap schreef vormden de basis voor verschillende compleet gearrangeerde werken. Jaap werd daarin naast Mario, vooral bijgestaan door o.a. arrangeur Jos Geluk en gitarist Sander Bus. Verder werd in de persoon van Vera Kramer een zangeres gevonden die beschikt over een prachtige gevoelige en zeer zuivere stem. Door Vera’s muzikale creativiteit en tekst schrijven ontstond al gauw een goede samenwerking. Daarmee werd het trio compleet: Jaap, Mario en Vera vormden het schrijversgilde TrippleNotes. Samen maken, schrijven en arrangeren zij nu complete songs. Van kleine zang-, piano- en gitaarcomposities tot complete, soms zelfs orkestrale uitvoeringen. Hun ideeën en creativiteit hebben geleid tot het uitbrengen van hun eerste cd, getiteld In The Here And Now, die vanaf januari 2015 verkrijgbaar is. Deze cd bevat een greep uit hun ballads en een tweetal tempo nummers. Uit het leven gegrepen.

Op dit moment werken Jaap, Mario en Vera aan een Nederlandstalig album dat theatermuziek zal bevatten, en in de eerste helft van 2015 zal verschijnen. Hiermee laten zij zien dat hun verschillende muzikale achtergrond geen drempel is gebleken, maar juist hun creativiteit laat bloeien.

Kijk voor meer informatie op deze website!

-->